11 tecken på att du officiellt har glömt ditt ex

Är du redo att starta ett nytt förhållande?

Livet är komplicerat. Möten och avsked, kärlek och hat, nuvarande och tidigare … Det viktigaste är att uppfatta alla händelser tillräckligt för att inte skada dig själv. Ja, du var tvungen att sluta med din pojkvän. Det är naturligtvis sorgligt, men det händer. Du vill inte sitta inom fyra väggar för alltid och lida för det förflutna, eller hur? Din framtid väntar på dig. Så kolla ditt tillstånd och vidta åtgärder – ny kärlek är inte långt borta!

1. Han dominerar inte längre dina tankar

Kommer du ihåg hur det var i början? Du kom alltid ihåg honom överallt, ditt ex var sedan stadigt förankrad i ditt huvud. Allt kan väcka minnet om honom: en promenad längs din favoritgata, ljudet av en bekant låt och så vidare. Det pressade och det verkade omöjligt att komma ut. Men nu går hela veckor utan tanken på att han kommer in i ditt huvud. Hurra, du tänker tillbaka!

2. Du har sex med en annan och det känns inte fel för dig

Du jämför inte nutidens och det förflutnas kropp och teknik. Du bara njuta av processen och partner.

3. Du börjar glömma saker som du tidigare tyckte var viktiga

Det verkade som att de alltid kommer att vara kära för dig. Men nej, tiden förstör allt. Och det läker.

4. Du hatar honom inte längre

Om du fortfarande har till och med en droppe hat mot ditt ex betyder det att du fortfarande är bortförd av honom, din passion har inte slocknat. Var inte arg, din inställning till honom borde bli neutral, för i slutändan var ditt förhållande inte dåligt. Du trivdes och var glad, åtminstone ett tag..

5. Du följer honom inte längre på sociala nätverk och kommer inte på sätt där du ”av misstag” kan kollidera

Allvarligt, det är så ansträngande att samordna möjligheterna till ”överraskning” -möten. Eller till exempel försök att infoga namnet på ditt ex i en konversation med vänner och tvinga dem att prata om honom. Ja, det är svårt att ha ett krossat hjärta: du vill inte att någon ska veta hur du lider, men samtidigt tillgriper du desperata åtgärder och ger dig själv bort..

6. När ditt ex bjuder in dig till ett möte säger du ”nej” till honom, vilket betyder ”nej”

Detta är din personliga seger, och du har redan något att vara stolt över.

7. Du blockerade hans telefonnummer

Och det är ännu bättre än bara nej. Fortsätt så!

8. Du är inte längre rädd för att älska någon annan.

Omedelbart efter upplösningen kunde du inte ens föreställa dig hur du skulle röra någon annan, oavsett hur vacker han var. Och nu är du öppen och du kan älska vem du vill.

9. Du utvärderade ärligt hur ditt förhållande var och vad det betydde för dig

Efter att ha gått sönder brukar vi antingen idealisera tidigare relationer eller finna dem fruktansvärda. Detta är dock vanligtvis varken det ena eller det andra. De är mycket mer nyanserade än bara ”det var ett dåligt förhållande” eller ”det var ett underbart förhållande”.

10. Du har en strategi

Du undviker saker som hindrar dig från att gå upp och drar dig ner med ditt minne. Du skyddar dig mot det som kan skada dig. Du vill inte må dåligt längre.

11. När du säger att du är glad för dem, för hans nya förhållande, så är det precis vad du menar