6 tecken på att ensam du kommer att bli lyckligare

”Många startar relationer inte för att de själva vill ha det, utan för att det är så accepterat i samhället …”

Många av oss känner behovet av att vara i ett förhållande med någon, men det finns ingen regel som förbjuder en kvinna att vara ensam. Det kan ta tid att avsluta ett förtryckande förhållande, men i vissa fall kommer det att göra dig mycket lyckligare..

Det finns ett antal skäl till varför en kvinna är mycket bättre att vara ensam än att vara nära någon som inte passar henne alls. Om du till exempel inte kan lita på varandra, har du olika livsvärden, eller omedvetet känner du att något är fel med dessa relationer och att du inte är redo för dem alls …

”Om du tycker att det är bättre att vara ensam, gör en lista över fördelar och nackdelar med ditt förhållande för att ta reda på vad du ska göra”, rekommenderar den licensierade psykologen, doktorand Marnie Amsellm i en intervju med Insider.com. – Många börjar relationer inte för att de själva vill ha det, utan för att det accepteras i samhället. Men det finns många människor som tycker att de är mer positiva i ensamhet än i tillgivenhet, och om du är ensam med dem är det dags att lämna, även om det är läskigt. ”.

Här är sex tecken på att du blir lyckligare ensam än i ett förhållande..

1. Du kan inte sluta kontrollera hans e-post och meddelanden

Om du inte litar på din partner kan du alltid hitta något att klaga på, och du kommer knappast att bli helt nöjd med din fackförening..

”Fusk och lögn är två vanliga problem som de flesta par möter”, säger Marnie Amsellem, ”och det är bra om du kan prata om det och komma överens. Om din partner inte kommer att vara ärlig och uppriktig, eller, ännu värre, medvetet väcker din svartsjuka, är det en anledning att tänka: behöver du en sådan relation alls? Kanske borde du leva åtskilda från varandra? ”

2. Du lägger all din tid och energi på din karriär

Om en av er föredrar att spendera dagar på jobbet och återvända hem efter midnatt, och den andra vill tillbringa mer tid med sin älskade, kommer den senare förr eller senare att kränkas och den första kommer att känna sig skyldig..

Skillnaden ligger i hur du balanserar ditt personliga liv och arbete – en annan röd flagga som visar att det är dags för dig att säga adjö till varandra.

”Om du kan ställa in tydliga regler som kommer att tilltala alla och hitta en balans mellan underhållning och karriär, kan förhållandet sparas”, säger Amsellem. – Men om åtminstone en av er inte vill kompromissa, blir den andra mycket lyckligare utan honom. Det är livet!”

3. Du vill bo i en stad, men din pojkvän föredrar en annan

Om du redan har diskuterat framtiden och dina idéer om den skiljer sig markant är det värt att överväga behovet av att vara tillsammans i framtiden. En av er hittar till exempel ett jobb i en närliggande stad, medan den andra måste sluta sitt vanliga liv och följa honom. Det är bra om detta händer utan spänning och genom ömsesidig överenskommelse. Men om du måste göra kompromisser och offra något oftare än din partner, kanske en sådan relation är bättre att inte fortsätta..

”Du bör inte samla ilska i dig själv för att packa dina väskor och följa din älskade för hans komfort”, fortsätter Marnie Amsellem. ”Om du inte får samma inställning i gengäld och inte känner det ständiga stödet från din partner, kommer du att ha det mycket bättre ensam.”.

4. Du vill åka till ett kafé och tillbringa semestern på resan, men din partner föredrar att spara pengar

Attityden till pengar är en levande indikator på vad som verkligen är värdefullt för människor. Om den ena älskar att spendera, och den andra överväger vad ett öre, uppstår förr eller senare en konflikt. Hur en person spenderar pengar visar hur mycket de investerar i ditt liv tillsammans. Och om du ger mer i denna union och din partner är snål, kommer du snart att känna en obalans..

”Förhållandena bör vara roliga för båda,” förklarar Marnie Amsellem. ”Men om dina synpunkter på utgifter är väsentligt annorlunda och du inte kan komma överens, borde du gå igenom livet ensam.”.

5. Du funderar på att fuska på honom

Du kanske bara började titta på andra män och med skräck fick dig att tänka. Hur som helst, detta är ett väckarklocka. ”Den som vill ändra kommer säkert att göra det”, säger psykoterapeut Tammy Nelson. ”Så det är kanske bättre att avsluta ett föråldrat förhållande först?”

Åtminstone kommer din man inte att känna sig lurad och förrådd.

6. Du är inte säker på att han är din enda

Om det i din själ finns till och med det minsta tvivel om att du kommer att vara nöjd med den här mannen i framtiden, bör du väga för och nackdelar. Skriv på ett papper allt som passar dig och allt som irriterar dig och räkna sedan resultaten. Försök att ärligt svara på frågorna om vad som håller dig i det här förhållandet och vad som tänder dig. Om det visar sig att det finns mer dåligt i din fackförening, ska du inte hålla fast vid det.

Den här listan gör det lättare för dig att förstå om du blir lyckligare som en fri kvinna eller bättre stannar i ett förhållande..