Flickan vägrade sex i ett år – och det var vad hon fick reda på

Vanligtvis avstår abstinens plötsligt: ​​det går inte till exempel med partners generisk cialis sverige. Men att ta och frivilligt ge upp sex bara av en önskan att bevisa något för dig själv? Den är stark.

23 september 2020

Men en ung amerikansk Bruna Nessif bestämde sig för ett sådant experiment. Mycket ljus och attraktiv, förresten. Hon beskrev sin erfarenhet i en blogg.

”Jag har inte haft sex på över ett år, och denna resa genom min personliga Mojaveöknen var både lärorik och frustrerande samtidigt (förståeligt).

Varför behöver jag denna avhållsamhet? Allt började 2015 när en het kille gjorde det klart på Instagram att vårt intresse är ömsesidigt. Det var något riktigt varmt och nära i vår kommunikation. Det dröjde inte länge innan kommentarer blev privata meddelanden och meddelanden till dagliga telefonsamtal. Jag var på uppgång: herregud, jag har ett förhållande! Men detta varade inte länge. Det visade sig att han nyligen avslutade en seriös romantik, medan han inte vill ha något seriöst. I stället för att säga upp mig själv och lämna, agerade jag som om det passade mig perfekt. Kemin mellan oss var fortfarande för stark för att ignorera (och för att vara ärlig ville jag inte erkänna det uppenbara då).

Jag försökte övertyga mig själv om att det är coolt att ha sex med en kille som inte vill vara min kompis. Jag var lugn att veta att han hängde med andra tjejer. Jag övertygade mig själv om att vi bara hade sex och inget annat. Och att detta är vad jag vill.

Men någon gång insåg jag att jag ofta gör det här: Jag accepterar vad de är villiga att ge mig, utan att ta hänsyn till mina egna önskningar. Jag är trött på att leva i samma scenario. Och jag började gräva i mig själv för att förstå varför jag alltid går in i sådana relationer som slutar på ingenting.

I vår tid är det vanligt att se på sex som ett medel till ett mål, inte ett privilegium, och av någon anledning trodde jag att du måste ha sex för att få en man att må bra. Och om jag inte gör det, försvinner han – bam -!

Och jag bestämde mig: inga avslappnade förbindelser. Jag går inte och lägger mig förrän en man får mig att känna mig som en gudinna. Men som det visade sig tog det längre tid än jag trodde.

Under de första månaderna var det coolt: Jag kände att kvinnlig makt äntligen hade återvänt till mig och ingenting kunde göra mig ur vägen. Men när sex månader gick försvann den första entusiasmen och hela experimentet ifrågasattes. Först verkade det för mig att anledningen var långsökt. För det andra började jag freak out, eftersom jag ständigt stötte på dem som törstar uteslutande efter sex. Detta är ganska obehagligt i sig, och om du lägger till detta din egen kamp med sexuell attraktion, bara för att bevisa för dig själv något, åh …

Plötsligt visade det sig att mitt beslut kunde förstöra relationen med mina vänner. De tog min avhållsamhet som en hån, de säger, mot min bakgrund verkade de själva vara utsvävda. Vi började undvika ämnet sex i samtal i allmänhet, det växte mellan oss som en mur. De var arg och förtalade mig för att jag växte komplex i dem, även om det här är ”bara sex.” Och någon gång var jag till och med redo att ge upp, eftersom de fysiska behoven inte har gått någonstans. Men jag samlade min styrka. I slutändan spelar det ingen roll att någon inte förstår varför och varför jag gör det här.

Och någon gång lugnades hormonerna (eller gav bara upp). Jag vet att en vecka utan sex för vissa kan verka som en grym och ovanlig bestraffning, och ett år utan intimitet är i allmänhet utanför gränserna, men det visade sig inte vara så svårt. Jag gick på datum som vanligt, men ingenting blev verkligen av det..

Efter ett år har jag blandade känslor. Jag är ledsen att jag under den här tiden inte har träffat en person som var redo att emotionellt investera i mig. Varför är det så? Jag har inget svar på denna fråga. Den här lektionen var nödvändig för mig. Jag rensade hjärnan, insåg att det var svårt att behålla en mans intresse utan sex, men jag påminde mig själv om att jag var värd kärlek även utan flirtiga blickar i min klyvning. Ja, det var besvikelse, men också en känsla av stor stolthet. Jag ville sluta känna mig tillgänglig och jag slutade. Jag ville vänta på en man för vilken jag skulle vara en del av livet, och jag kommer att vänta, för jag vet hur jag ska uppnå mitt mål ”.

Anna Tok

Sociolog, konsultpsykolog

Redaktör för avsnittet ”Han och hon” på Wday.ru, konsultpsykolog, spaltist.

Jag hade också en sådan upplevelse i mitt liv. Då försökte jag smärtsamt att avsluta en misslyckad romantik. Jag blev förkrossad och lovade sedan att jag aldrig mer skulle engagera mig i ett förhållande där något ursprungligen inte passade mig. Jag ville verkligen ha afrikanska passioner och galen kärlek, som jag faktiskt fick vänta i nästan ett år.

Jag kan inte säga att jag led, nej. Jag var ganska bekväm ensam. Jag behövde tid ensam med mig själv för att förstå vem jag verkligen är, för sedan mina skolår var jag aldrig ensam. Jag löste inte mina problem på egen hand, jag hade inte självständiga planer för framtiden, jag visste inte ens vilka filmer jag verkligen gillade. Allt detta var inte enkelt, men viktigt..

Nej, det fanns stunder när det blev helt deprimerande. De upprepades med en avundsvärd frekvens, ungefär en gång i månaden, och varade bara två eller tre dagar. Hormoner är inte ett skämt, vet du. Men även då ville jag inte bara sex, utan mänsklig värme, taktil närhet, ömhet. Lust och passion vaknar hos en kvinna när objektet av önskan dyker upp, ut ur det blå händer detta extremt sällan.

Jag tror att upplevelsen att avstå från sex är till hjälp när en kvinnas självkänsla skadas. För att återfå styrkan och komma ihåg vad du är värd, måste du ibland begränsa kommunikationen hos det motsatta könet. När allt kommer omkring, när vi är sårbara och svaga, är det ganska svårt att bygga harmoniska relationer. Men att njuta av promiskuöst sex för självbekräftelsens skull är väldigt enkelt. Ack, den andra vägen kommer bara att orsaka mer smärta och frustration. Därför bör du vara försiktig och uppmärksam på dig själv och dina önskningar..