10 saker du inte borde göra efter en kamp

I annat fall kan dess konsekvenser vara katastrofala..

1. Ignorera inte din partner

Det är helt normalt att du behöver en paus från ett förhållande, bara informera din betydande annan om det. Om du stöter bort eller ignorerar din älskade kan han besluta att du straffar honom, och i framtiden kommer han inte att vara så uppriktig med dig. Säg istället ”Mina känslor svalnar inte lika snabbt som dina. Ge mig en dag så kommer allt att bli okej ”.

2. Förvara inte hans ord i din arsenal

Oavsett vad din pojkvän säger under en spott borde du stanna kvar. Om något berör dig i hans ord, berätta för honom direkt. Förvara dem inte i minnet för att reda ut saker nästa dag. Om du ständigt hittar fel med kommentarer som läggs fram under ett argument, kommer du att gå och prata i cirklar och aldrig lösa problemet..

3. Säg inte bara ”Jag är ledsen” om din partner fortfarande är förolämpad

I sig själv kan denna begäran uppfattas som en önskan att vara ensam och du kan göra något annat. Psykologer råder inte bara att be om förlåtelse, utan att lägga till det du ber honom om och lovar att du inte kommer att upprepa detta misstag i framtiden, rapporterar American Woman’s Day.

4. Gör inte ursäkter för varför du blossade upp

Det finns en miljon anledningar som kan leda till en kamp: problem på jobbet, huvudvärk, sömnlöshet. Förresten visade en studie från University of California att par som inte sover tillräckligt är mer benägna att skandal. Denna självberättigande är dock orättvist mot partnern..

Om du är arg, ledsen eller förbittrad bör din make veta om det..

Nästa gång du har en dålig dag på jobbet, låt honom veta i förväg så att han vet var du kan bli irriterad..

5. Lämna inte om din partner tar upp ett kontroversiellt ämne igen

Om det bara har gått några minuter efter argumentet, berätta för din make att du är redo att svara på eventuella frågor eller lyssna på ytterligare argument efter att du har tid att tänka. Om din partner tar upp detta ämne igen om ett par dagar, ge honom chansen och lyssna, och vänd dig inte bort. Fråga igen om du tror att du inte förstår något..

6. Förolämpa inte varandra

Även om du ännu inte har kommit till dig själv, luta dig inte mot taggar. Ring aldrig namn, eftersom det är mycket svårt för någon att förlåta förolämpningar. Till exempel, om du har en kamp om din semesterbudget, ska du inte kalla din make giriga genom att peka bilder på din flickvän från hennes resa till Grekland i ansiktet. Som svar kommer han troligen att förolämpa dig på något sätt också. Bättre lugna och erbjuda ditt eget budgetalternativ som skulle vara acceptabelt för båda.

7. Gör inte kärlek som ett tecken på försoning om du inte känner för det.

Många män ser på sex efter ett argument som en möjlighet att förena och binda. Men om du inte är på humör, krama din pojkvän och berätta för honom att det kommer att hända imorgon. Men skjut inte bort honom utan förklaring, eftersom det kan skada din partners känslor..

8. Låt dig inte hänga på orsaken till striden.

Använd istället din energi på att leta efter en lösning på problemet. Till exempel glömde din man att ta med kontanter till ett evenemang som inte accepterar kort. Du grälade över detta, men gick sedan till bankomaten och löste detta missförstånd. Ha kul för resten av kvällen, snarare än att spela upp din partners misstag. Om en sådan glömska börjar bli en vana, antyda dock detta problem snarare än att hugga av axeln: ”Hur? På nytt!”

9. Säg inte ”Det var inte det jag menade.”

Effekten av sådana fraser är densamma som effekten av ett radergummi på en permanent markör. De förvärrar bara situationen eftersom din make kommer att svara, ”Nej, det här!” Kontinuerlig diskussion om vad och vem menade håller dig i det förflutna medan du kanske letar efter en acceptabel lösning för framtiden.

10. Skala inte på dig själv för att inte motstå ett argument.

Alla vill ha en engagerad partner, och slagsmål är ett tecken på att du fortfarande arbetar på ditt förhållande (positivt tecken!). Man tror att ett par är dömt om partnerna säger: ”Vi brukade slåss hela tiden, men nu ger vi bara upp och lämnar.” Detta betyder inte att de har nått en överenskommelse. Detta innebär att de redan sätter stopp för förhållandet, även om de formellt fortfarande är tillsammans. Därför är önskan att komma till botten med oenigheten, till och med skandalös, lovvärd!