5 dumma frågor du vill slå författare

Förmodligen har varje tjej stött på olämpliga frågor som förvirrar och generar. Men ibland vill du svara på ett sådant sätt att en nyfiken person ångrade att han prickade i näsan på andra saker. Lär dig av våra hjältinnor!

”När ska jag gifta dig?”, ”Är det inte dags att föda ett barn i din ålder?”, ”Hur mycket tjänar du?”, ”Varför bor du fortfarande hos dina föräldrar?” – alla dessa frågor är så taktlösa och skamlösa att du vill mumla något oförskämt och anständigt som svar potensmedel apoteket. Men det finns mer subtila och geniala sätt att sätta människor på deras plats. Samara-tjejer delade sina versioner av originalet, och ibland kaustiska och ironiska svar, vilket fick frågeställningarna blyga att hålla käften.

”Är det inte dags för dig att tänka på barnet?”

Polina Sazonova, 36 år gammal, kosmetolog:

”Det finns frågor om framtida barn. Nej, jag är inte en av de kvinnor som reagerar smärtsamt på själva frånvaron av barn. Alla ser sin lycka på sitt sätt, och alla är glada på olika sätt. Jag har en älskad, underbara föräldrar, ett favoritjobb. Jag känner mig som en helt komplett och glad person. Och vilken rättighet har människor, dåligt eller som inte känner mig alls, rätt att krypa in i mitt personliga liv och ge några råd de tror att de behöver? Förmodligen bör jag, som alla andra, avgöra frågan om min framtida avkomma. ”Vad i helvete!” – ibland vill jag utropa. Men när jag en gång kom ut ur situationen så värdig att jag själv blev förvånad. En arbetskollega gick på mammaledighet för andra gången. Ett år senare dök hon upp i salongen och talade entusiastiskt om barnen och jag lyssnade med känslor. Tills den glada och stolta mamman sa: ”När är du? Det är dags! Och då kommer du inte att föda alls! ” En våg av irritation började stiga långsamt men säkert i mig, vilket hotade att förvandlas till en riktig tyfon av upprördhet. Genom ett mirakel övervann jag mig själv och började nicka mitt huvud i enighet och frågade: ”Men efter den första födelsen har du inte gått ner i vikt? Och efter den andra, förmodligen redan helt värdelös! Och du har inte tid. Titta hur allt utmattat, redan rynkor under ögonen. Hur maskerar du bristningar? Jag ser bara, på Instagram är du hela tiden i stängda baddräkter och pareos. Har du bristningar i magen så fula som vissa klagar på? Visa mig, va? ” Jag förstår att det förmodligen var grymt och tufft från min sida, jag vet att graviditet och förlossning lämnar ett outplånligt avtryck på en kvinnas kropp – och tro mig, jag är redo för sådana metamorfoser. Men en kollega själv bad om det! Som man säger, om du inte vill bli dunkad i näsan, håll den inte där du inte borde! I allmänhet kommer jag inte att gå in på detaljer om hur en kollegas ansikte en gång inspirerat av moderskap förändrades. Förresten fick jag aldrig några svar från henne. ”.

Sasha, 29 år gammal, fotograf:

”En nära vän till mig genomgick en operation i sin ungdom, vars konsekvenser kom tillbaka till henne redan i en mer mogen ålder. Hon är gift, med sin man vill de ha barn under lång tid, men av hälsoskäl fungerar hennes vän inte. I det ögonblicket genomgick hon en ganska svår behandling. Hennes man stödde henne, alla hennes släktingar var medvetna om problemet och ställde inte onödiga frågor. På en av de vänliga kongresserna märkte vår vanliga klasskamrat – de säger att du har varit gift länge och du drar allt med barn. Hur självisk, säger de, av dig! ”Delirium av en taktlös dålig person. Respekt för min vän, som lugnt och med ett leende svarade: ”Ja, kära, du har helt rätt! Eftersom du är så bekymrad över vår integritet, kan du göra mig en tjänst? Jag behöver flera tusen till för att fortsätta behandlingen för infertilitet. Jag litar mycket på dig! ” Naturligtvis kommer inte alla kvinnor att kunna göra en uppriktig bekännelse så offentligt. Men att döma utifrån vår klasskamrat insåg jag att min vän gjorde det av en anledning. Buren visste inte var de skulle gömma sig från skam, och någon från hennes bekanta lovade att dra ut tungan, för att den i onödan dinglade från henne föreslog någon att kasta pengar för en hjärntransplantation – åtminstone ett litet djur. Flög henne fullt ut! Efter fem minuter ”fick hon plötsligt” ett samtal ”och hon körde snabbt!”