6 tecken på att du är en dålig fru

Även om du tror att det inte är …

Tyvärr stärker inte alla våra handlingar och vanor äktenskapet. Det är möjligt att du äventyrar familjens lycka varje dag utan att ens veta det. Det finns många saker som leder till skilsmässa: till exempel om du är för krävande eller pratar mycket i telefon istället för att vara uppmärksam på din älskade … Några av våra ord och handlingar kan för evigt främja makan, orsaka honom en känsla av förbittring, ilska … Till slut kommer ingen återvändo, och förhållandet förstörs en gång för alla.

Hur upptäcker jag dåliga vanor i ett förhållande? Insider.com listar sex tecken på att du är en dålig fru, även om du tror att du är det. När allt kommer omkring, enligt relationsexpert Susan Winter, är medvetenheten om problemet det första steget till positiv förändring. Att vara ärlig mot dig själv och erkänna dina brister tar dig ett steg närmare din familjes emotionella hälsa..

1. Du kan inte stänga ögonen för små misstag från din partner

Ständig kritik av hans obetydliga misstag i handlingar och ord visar din osäkerhet, inte kärlek. Döm själv: vem gillar att veta att han gör allt fel? Var och en av oss har dåliga vanor som kan irritera andra. Men om du bestämde dig för att leva med den här personen har du redan accepterat honom med alla brister, så varför vill du göra om honom? Lusten att kontrollera makens handlingar och tankar, att ”förbättra” hans personlighet är direkt motsatt kärleken, säger psykologer. Vill du att den ska uppfylla dina förväntningar och standarder? Det här är lite självisk. Istället för ständig indignation och kritik, även som ett skämt, försök att prata uppriktigt och hjälpa honom om han vill..

2. När du är upprörd säger du inte det direkt.

Det är fel att samla ilska och andra negativa känslor i dig själv. Detta är den andra extremen, som inte bör tas. Precis som du inte bör kritisera din älskade för varje bagatell, bör du inte dölja ditt missnöje av allvarligare skäl. Om du håller tillbaka dina känslor när din partner öppet förolämpar dig eller flörtar med en annan i din närvaro, var säker: denna situation kommer att hända igen. ”Även om du har varit gift länge och är säker på att din make känner dig som fläckig, ska du inte spela ett psykologiskt” gissningsspel ”, det är bättre att omedelbart uttrycka dina klagomål”, säger relationscoach David Bennett. I starka familjer är partner ärliga och öppna om sina önskningar, så om du känner dig obekväm, prata omedelbart med din partner istället för att vänta på att han själv ska räkna ut det..

3. Du följer alltid med din make under vänliga möten

Först gillar alla det och stör inte någon. Men i slutändan, utan att ge honom någon frihet, kommer du att se ut som en hund i koppel. Lusten att tillbringa varje ledig minut tillsammans är en indikator på att du är beroende av din partner och har låg självkänsla. Ett nära band med en make är bra, men bara till det ögonblick då det blir påträngande och inte börjar irritera honom.

4. Du vill alltid vinna argument

Ett hälsosamt förhållande kräver kompromiss. Och om du varje gång du kommer i konflikt med din man försöker med all din kraft att ”vinna” och göra dina egna saker, riskerar du allvarligt ditt förhållande. En person som alltid lämnar det sista ordet i ett argument ser äktenskapet som ett slagfält, en erövring. Om du gör det, visar du inte din kärlek till din man utan bara försöker höja din självkänsla, känna styrkan.

Nästa gång du vill vinna ett argument, fråga dig själv varför du behöver det och försök att medge.

5. Om din make har en dålig dag, råder du honom att gå igenom den.

Även om du inte vet något annat sätt att stödja din man, tro inte att ett vänligt klapp på axeln kan hjälpa honom. Om han är ledsen och orolig kommer du inte att lyfta hans humör om du säger: ”Allt kommer att passera” och ”Kom igen, sluta gnälla!” eller något sådant. Många män är ganska sårbara, och om du inte tröstar honom när hans själ är hård kan han uppfatta det som svårighet och likgiltighet. I det här fallet tror en man att du bara behöver tillgodose dina behov, och när han har problem och behöver stöd, vill du inte tillfredsställa hans behov.

6. Du är i telefon hela tiden, även om du två

Dessa dagar är det omöjligt att helt överge användningen av telefonen, men ibland kan kommunikation på sociala nätverk orsaka allvarliga meningsskiljaktigheter med en partner. Ett av dessa ögonblick är ett datum med din älskade. När du tittar på en film tillsammans eller sitter i en restaurang är det viktigt att inte bara vara fysiskt nära utan också vara uppmärksam på varandra. Medge det, det är inte särskilt trevligt att visa intresse för någon vän på Twitter när du har din lagliga make framför dig. Oavsett hur länge ni har varit tillsammans, är detta helt omöjligt..

Om det visar sig att var och en tillsammans gör sina egna affärer och inte kommunicerar, så vet att detta är ett säkert tecken på att något är fel i relationen..